Dariku Untukmu...Airis Qaleisya Putri binti Akmal....


Wednesday, July 14, 2010

~buat aku tersenyum~:)

0 comments
13/7/2010...
rabu...

erm,kamu sekarang dah pandai untuk buat ibu dan ayah selalu tersenyum...:)
kadang2,bile ibu atau ayah susah hati and 'story' pada kamu, baby akan 'bagi' reaksi2 drastik macam kick ke,cuit perut ibu ke and macam2 lagila..hehe,hilang trus rasa susah hati kami...sayang,kamulah segalanya buat ibu dan ayah..our little pumpkin..muahhhz!!:D

...tadi waktu rehat jumpe auntie lyn,ana n nora kat cafe...kami lunch same2,sedar x sedar ibu n kamu dah habiskan 10 biji cekodok makcik cafe yg sgt besh..hehe...pastu dgn rasa x cukup yang melampau, ibu leh bangun and tapau lagi cekodok tu 10 biji...makanya kamu and ibu telah berjaya habiskan 20 biji cekodok makcik cafe...yang bestnye masa ibu dok kunyah jemput2 tu,kamu punyala aktif bergerak sakan dalam perut ibu and cuma diam bila ibu telan jemput2 tu...seolah2 kamu x sabar tgu ibu telan jemput2 tu kan beby...hehe,nmpaknye kene dgn selera kamu ye?nanti kite buat kat umah and makan ngn ayah ye...kita lumba sapa makan paling banyak mcm slu and tambah boyot sama2 lagi...kan ayah kan...haha

sayang ibu dan ayah,
terima kasih sbb slu buat kami terseyum!
terima kasih Ya Allah atas kurniaanmu ini....
walaupun hidup kami serba sederhana, namun kurniaanMu ini sungguh2 menjadi penawar segala duka kami..:)

k.a.m.i s.a.y.a.n.g k.a.m.u!!!

monthly checkup + booking 3d,4d scan + antenatal class

2 comments
editor : ayah baby

monthly checkup @ poliklinik UKM[9.7.10]
Pada jumaat lepas bersamaan 9 July 2010, baby ada monthly check-up yang dah terlewat beberapa minggu..Seperti biasa ibu request kat ayah nak pergi tgh hari tapi ayah tak available masa tu...so last minute punya plan ibu kata nak g jumpa dr kul 5.30 ptg(sampai sharp kul 5.30 kat depan klinik)...seperti biasa ibu akan buat urine test untuk check kandungan gula(rasanya)..selepas no giliran berdetik di papan giliran, ibu n ayah pon masuk untuk jumpa Dr Fazilah..dr check blood-pressure ibu and detik paling ditunggu-tungu adalah nak tgok baby..so mula2 dr scan dah nampak baby..tgh relaks sambil berlunjur kaki dan tangan di kepala(dr kata tgh nari)..ish2...dpt tgok tulang belakang baby,tulang muka,tulang lain dan still posisi menyilang kaki untuk menyembunyi jantina baby...lepas dah tgok baby,ibu kena inject kancing gigi di sebelah tangan kiri..kesian ibu tak leh buat kerja nanti...
booking detail scan,3d,4d @an-nur Bangi[10.7.10]
tepat jam 11.30 ayah dan ibu telah pergi ke an-nur bangi untuk tgok pakej scan yang ada...kami setuju untuk ambil pakej detail scan,3d,4d, + cd,kami pun tempah tarikh untuk buat scan pada minggu baby berusia 27 minggu pada 27.7.10[macam kebetulan la plak..manyak ong ma]..so lepas buat tempahan, ayah dan ibu perlu bergerak ke Hospital Pantai Cheras untuk Antenatal Class..sebelum pergi ayah dah singgah ke Petronas untuk beli wafer Choc+peanut butter,tiba-tiba baby terliur nak wafer gak...ibu makan sampai berlemoih[comot],ayah kena marah sebab kecomotan ibu...
antenatal class @pantai hospital cheras
ayah dan ibu sampai tepat kul 1.00p.m di hospital pantai cheras...selepas register ayah dan ibu masuk kelas antenatal..ibu kata tempat duduk ibu kat sebelah bonda baby[lin],bila masuk jer dalam kelas tu, dah ada orang duduk kat situ,ibu n ayah cari tempat duduk lain...[nanti baby kata: apa la ayah ni,tulis benda tak penting]..kelas pertama disampaikan oleh Dr Suriati Akmal[senang ingat sebab nama macam ayah] dengan topik yang berkaitan pregnancy,kelas kedua oleh Dr Fong mengenai breastfeeding,kelas ketiga oleh wakil stem-life[memang interesting tapi mahal untuk buat stem-cell], kelas keempat dengan Ketua Jururawat wad bersaln mengenai tips2 penjagaan baby[mandi baby] dan last sekali dari wakil dumex..bagi ayah dan ibu,pengalaman mengikuti kelas ni sangat bermakna sebab banyak info yang kami dapat..lepas ni nak cari yang ada praktikal...kan ibu kan...
shopping barang basah @tesco
lepas jer dari hospital pantai cheras, ibu ajak ayah pergi tesco ampang untuk beli barang-barang basah untuk masak kat rumah...baby seperti biasa mengeras sebab tak suka nak shopping benda2 bukan barang dia[mungkin letih kot],selepas selesai beli barang,kami pun pulang ke rumah
 

Our Dear...Dearest!! Copyright 2009 All Rights Reserved |